Andre produsenter


Åpningstider:

Mandag 09:00 - 16:30

Tirsdag 09:00 - 16:30

Onsdag 09:00 - 16:30

Torsdag 09:00 - 19:00

Fredag 09:00 - 16:30

Lørdag  12:00 - 16:00

Kontakt:
Adresse Stakkevollvegen 15, 9010 Tromsø
Epost post@lydproduksjon.com
Telefon +47 40 00 19 18
Alcons LR 18 til Kulturhuset i Tromsø

Alcons LR 18 til Kulturhuset i Tromsø

‘’I dag produserer de fleste høyttalerprodusentene gode systemer, men etter en demo fra Alcons Audio og Lydproduksjon Tromsø AS ble det unaturlig å velge noe annet enn Alcons LR18 til Kulturhuset i Tromsø’’.

‘’Jack Espen Williamsen, Lydtekniker ved Kulturhuset i Tromsø’’

Det nye systemet består av 16 stk Alcons LR18 mid size line array, med den evolusjonerende ( ikke revolusjonerende ) Pro Ribbon teknologien, 4 stk  Alcons BF362 Sub / basser. Systemet er levert med 5 stk Alcons Sentinel 10 forsterkere/DSP på til sammen 50 KW som sørger for nok kraft og headroom til systemet. Alcons LR18 systemet kombinerer naturlig dynamisk lydgjengivelse med eksepsjonell taletydelighet og dekning i utfordrende akustiske miljøer som disse typen hus ofte er. I tillegg er det levert en Apex intelli X-48 høyttalerprosessor og en BSS London prosessor for distribusjon av lyd til FM teleslynge, medhør og andre deler av huset der det måtte være behov for en lytting.

Dekningen, klarheten, systemdesignet og den tydelige HF-responsen gjør dette ideelt for denne salen. I tillegg gjør den ekstremt høye dempingsfaktoren i forsterkerne og system designet sitt til at den gamle velkjente etterklangen i bassfrekvensene på Kulturhuset i Tromsø nå er nærmest er helt borte.

Det nye Alcons LR18 Systemet er designet, installert og optimalisert av Lydproduksjon Tromsø AS, og erstattet en eldre line array system. Deler av det gamle systemet fra storsalen skal flyttes ned på Verkstedet som er en klubbscene som benyttes mye av blant annet Tromsø Jazzklubb. De siste bitene som da er igjen av det gamle PA systemet skal monteres i Forum som er en tredje scene på Kulturhuset der det arrangeres mindre konserter og lunsjkonserter stort sett hver fredag.

Dette sier John Bekkelund ved kulturhuset om sine  vurderinger:

 ¨Da vi skulle velge et nytt lydanlegg, var selvfølgelig lydkvalitet en av de viktigste vurderingene som ble gjort¨. ¨Vi har vært litt rund å sjekket ut forskjellige typer og merker av systemer, men landet til slutt på Alcons LR18 levert fra Lydproduksjon Tromsø AS ¨.¨Rommet har en vanskelig akustisk karakteristikk, andre faktorer var at vi trengte et system som måtte være helt i front hva angikk teknologi og lydkvalitet¨. ¨Vi registrerer også at Alcons de siste årene står på flere av de største artistenes tekniske ridere, og det er et signal fra brukerne man må ta med seg i en slik vurdering¨.

Vi på Lydproduksjon Tromsø AS takker for oppdraget og ønsker Kulturhuset i Tromsø lykke til videre.